Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

1. Pogoji poslovanja

 

Podatki o podjetju:

NAZIV PODJETJA: MERKURI-KO, trgovina, gostinstvo in storitve d.o.o.

NASLOV PODJETJA: Verd 42C, 1360 Vrhnika

IBAN: SI56 0700 0000 3486 173, odprt pri GB d. d.., Kranj

Matična št.: 8102791000

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah.

 

Spletno trgovino upravlja podjetje MERKURI-KO, trgovina, gostinstvo in storitve d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Ponudnik je lastnik vseh slik ali besedil na spletni strani oziroma ima dovoljenje za uporabo na strani. Vsaka nadaljna uporaba v komercialne ni dovoljena.

Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih sprememb spletne strani kakor tudi splošnih pogojev. Zaradi narave spletne prodaje, se ponudba v spletni trgovini posodablja pogosto in hitro. Ponudnik si prizadeva zagotoviti točne in jasne informacije za predstavitev osnovnih značilnosti izdelkov v ponudbi.

 

Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedne v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene v spletni trgovini se neprestano spreminjajo. Veljajo cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Ponudnik skrbi in se trudi, da je spletna stran ažurna in točna, vendar se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupca o tem obvestil in mu omogočil tudi odstop od nakupa.

 

Spletna cena velja za vse kupce spletne trgovine, preko spletne košarice na spletnem mestu.

 

Registracija

Nakup lahko opravite kot registriran uporabnik ali kot gost (brez registracije). Naročanje poteka v slovenskem jeziku preko interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Nakup opravljen v spletni trgovini se šteje za nakup, ki je opravljen skladno s slovensko zakonodajo. 

 

Postopek naročanja

Kupec lahko nakupuje kot registriran uporabnik ali kot gost. Kupec ima v košarici pregled nad izbranimi izdelki/storitvami, količino, ceno in skupno ceno naročila. Kupec lahko v košarici poljubno oddaja ali odstranjuje izbrane izdelke. Minimalni znesek za naročilo znaša 10,00 eur.

 

Načini plačila

Na voljo so sledeči načini plačila:

  • Plačilo po predračunu: ponudbo/predračun vam pošljemo preko elektronske pošte na naslov, ki ste ga ob vašem naročilu navedli. Veljavnost predračuna, ki ga podjetje izda ob naročilu je 3 dni. Po prejetju vašega plačila na naš TRR sledi dobava v dogovorjenem roku. Naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).
  • Plačilo s plačilnimi karticami – brezgotovinsko plačevanje

 

S klikom na »Potrditev naročila z obveznostjo plačila« kupec nepreklicno naroča izdelke/storitve in nastane obveznost plačila.

 

Zavrnitev dobave

Ponudnik si pridružuje pravico do zavrnitve dobave, če ima kupec neporovnana pretekla naročila ali je v pravnem sporu s ponudnikom v zvezi z nakupom v spletni trgovini ali zlorablja pravico do vračila izdelkov skladno 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Reklamacije

V primeru reklamacij se obrnite na info@katjusa.si.

 

Pravica do odstopa nakupa

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik mora blago vrniti v 14 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

 

O nameravanem vračilu nas pisno obvestite na: info@katjusa.si.

 

Obvestilo o odstopu lahko predložite z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopate od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa nosi potrošnik.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, neuporabljeno in v originalni embalaži, s priloženo kopijo računa na naslov: Krtina 36a, 1233 Dob naslov podjetja.

Podjetje mora najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe kupcu vrniti prejeto plačilo.

Podjetje lahko zadrži vračilo prejetega plačila do prevzema vrnjenega blaga.

 

Varstvo podatkov

Upravitelj spletnega mesta je MERKURI-KO, trgovina, gostinstvo in storitve d.o.o. ki je skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov in le-te uporablja za lastne potrebe. Več na podstraneh piškotki in politika zasebnosti.

 

 

2. Pravica do intelektualne lastnine in avtorstvo

V podjetju MERKURI-KO, trgovina, gostinstvo in storitve d.o.o. smo imetniki vseh avtorskih pravic na vsebini, objavljeni na spletni strani (www.spletne strani). Za zasebno in nekomercialno uporabo lahko tiskate, kopirate ali shranite dele spletne strani. Vsebin na spletni strani ne smete uporabljati v komercialne namene.

 

Na spletni strani, katere lastnik ste, lahko ustvarjate povezave na našo spletno stran na način, ki je skladen s pravom in ne škoduje našemu dobremu imenu, ugledu ali poslovanju. Prepovedano je objavljanje povezav na spletno stran, ki nakazujejo ali bi lahko nakazovale na kakršnokoli povezovanje, sodelovanje ali potrditev z naše strani, ki pa ne obstaja.

 

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli lahko umaknemo dovoljenje za objavljanje povezav na Spletno stran in/ali brez navedbe razloga zahtevamo, da takoj umaknete kakršnokoli povezavo na Spletno stran.

 

 

3. Pravno obvestilo

Vsebine na teh spletnih straneh omogočajo splošne informacije o podjetju MERKURI-KO, trgovina, gostinstvo in storitve d.o.o..

 

Podjetje MERKURI-KO, trgovina, gostinstvo in storitve d.o.o. se bo na svojih straneh z vso potrebno skrbnostjo trudilo zagotavljati točnost ter ažurnost podatkov. Podatki na teh spletnih straneh so zgolj informativne narave, zato v podjetju MERKURI-KO, trgovina, gostinstvo in storitve d.o.o. ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za katerekoli vsebinske napake ter za napake pri pravilnosti in točnosti objavljenih podatkov. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Niti podjetje MERKURI-KO, trgovina, gostinstvo in storitve d.o.o. niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in vsebinskem urejanju spletne strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh, ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

 

V podjetju MERKURI-KO, trgovina, gostinstvo in storitve d.o.o. nismo odgovorni za morebitne težave pri delovanju spletne strani. Pridružujemo si pravico do morebitnih napak in sprememb na spletni strani. V podjetju MERKURI-KO, trgovina, gostinstvo in storitve d.o.o.ne prevzemamo nobene odgovornosti za morebitne viruse, ki bi se uporabnikom prenesli s te spletne strani, in priporočamo, da se uporabniki pred nevarnostjo virusov ustrezno zavarujejo še pred prenosom informacij s te spletne strani. V podjetju MERKURI-KO, trgovina, gostinstvo in storitve d.o.o. si pridržujemo pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.