Vitaminska ploščica z železom s sibirskimi pinjolami, 40g.

0,89 €

Vitaminska ploščica z železom s sibirskimi pinjolami, 40g.

Prvi tovrstni zdravju koristni izdelek se je imenoval “hematogen Gommolja” pojavil se je leta 1880 v Švici. Izdelan je bil iz mešanice jajčnega rumenjaka in goveje krvi. Vitaminska mešanica je bila podobna bolj sirupu, kot vitaminski ploščici, ki jo poznamo danes. To sredstvo se je prodajalo v Rusiji na začetku 20. stoletja. Leta 1917 so v Rusiji začeli proizvajati lasten hematogen.

Oreščki cedre, ki so sestavni del hematogena, so zelo koristni za zdravje. Zato se z dobrim razlogom ti oreščki imenujejo sibirsko zlato.

Izdelek je pripravljen za uporabo.

Opis izdelka

Vitaminska ploščica z železom s sibirskimi pinjolami, sestavine: sladkor, kondenzirano polnomastno mleko s sladkorjem, škrobni sirup, oreščki sibirske cedre, prehranski črni albumin, vanilin.

Energijska vrednost 1420Kj/340kcal  Maščoba 8g Od tega nasičene maščobe: 3,34g, Ogljikovi hidrati  63g Od tega sladkorji: 56,5g Beljakovine 5g Sol 0g

Uporaba za otroci 7-14 let – 40g. na dan, odrasli – 50g. na dan

POREKLO: Rusija

NETO: 40g

Izdelek hraniti na hladnem in suhem mestu pri T od +15°C do +21°С

Področje uporabe: priporočljivo je kot prehransko dopolnilo – dodaten vir železa in vitamina C.

Kontraindikacije: individualna nestrpnost sestavin proizvoda, nosečnost in dojenje, sladkorna bolezn, prekomerna telesna teža.

Vrsta prodaje: kos

Slike so simbolične, ponudnik si pridržuje pravico do tipkarskih napak. Dostavljeni izdelki so lahko v drugačnem paketu, ki je lahko tudi drugačne barve ali oblike. Opis izdelka na spletni strani se lahko v časih malo razlikuje od informacij na embalaži izdelka, ker se sestavine izdelka lahko razlikujejo, zato boste na izbranem izdelku doma lahko ugotavljali razlike. Na sliki ali v opisu izdelka so podane predpisane informacije o živilu. Več informacij poiščite v splošnih pogojih poslovanja.
Na označbi živila, ki ga boste prejeli, so navedeni  VSI obvezni podatki.
Priporočamo vam, da vedno preberete podatke na  embalaži izdelka.
Količine blaga so omejene.